Šuňava
Podporte nás

O nás

Kto sme?

Sme partia mladých dobrovoľníkov, ktorí sa rozhodli priložiť svoje ruky k Božiemu dielu a evanjelizácii pomocou spevu, prednášok a aktivít pre mladých i starých v Šuňave. Je nás približne 10 – 20, podľa toho ako kto môže a stretávame hlavne za účelom organizovania letného gospelového festivalu Za jazerom v podtatranskej obci Šuňava.

Kolektív OZ pred festivalom Za jazerom v roku 2019

Všetky naše aktivity pripravujeme pod hlavičkou nášho občianskeho združenia PRE ŠUŇAVU, ktoré už organizovalo aj iné aktivity a podujatia na podporu lokálnych, či regionálnych aktivít.

Naša história

1.stretnutie zakladateľov festivalu v roku 2015

História nášho festivalu začala v roku 2015, kedy sa štyria mladí odvážlivci, Vdp. Jozef Gužiak, Rasťo Cuník Stano Fridman a Michal Zajac, odhodlali urobiť prvý ročník festivalu, ktorý je založený na silnej tradícii kresťanstva v Šuňave.

Celý koncept festivalu postavili na nových princípoch:

  • na oslavu Boha Otca, pri príležitosti Dňa otcov
  • na pomoc pri oddychu a načerpaní nových síl
  • bez tvrdého alkoholu
  • bez platenia vstupného

Podaril sa im nový typ podujatia v Šuňave, ktorý dovtedy nebol známy a na toto podujatie prišli účastníci z celého Slovenska.

Úspešné jednodňové podujatie sa všetkým zapáčilo tak, že organizátori založili neziskovú organizáciu ZA JAZEROM, n.o., pod hlavičkou ktorej zorganizovali s ďalšími priaznivcami aj ďalší ročník v roku 2016.

Tento ročník v sebe priniesol už dlhšie podujatie, viac interpretov, speakerské okienka. Napriek tomu ostali princípy a charakter podujatia nezmenené a stali sa jeho základom.

Od roku 2017 sa k organizátorom pridali aj ďalší priaznivci z obce a všetci začali fungovať pod hlavičkou občianskeho združenia PRE ŠUŇAVU, ktorého právna forma im dovoľovala omnoho viac aktivít a rozšírenie pôsobnosti.

Pod hlavičkou OZ fungujeme dodnes a každoročne pripravujeme letný gospelový festival Za jazerom ako najlepšie vieme, len pre Vás. Chceme aby ste si u nás oddýchli od každodenného stresu a povinností, zažili Boží dotyk, uvedomili si naozajstné hodnoty v živote a načerpali novú energiu.

Všetko len vďaka Bohu.

Dostávajte novinky o festivale ako prví

Zaregistrujte sa na odber noviniek